Ford Fiesta is 40 jaar en krijgt daarom een nieuwe versie

De Ford Fiesta is met afstand het meest populaire model van het merk. Dat is al 40 jaar zo, waardoor het tijd is voor een feestje bij de autobouwers. De auto is al tientallen jaren een van de meest populaire op zowel de Nederlandse als de internationale wegen.

En als het aan Ford ligt komt daar voorlopig geen verandering in. Sterker nog, het merk heeft vanwege de 40-jarige verjaardag van het model besloten om een nieuwe variant uit te brengen. Een variant in 6 verschillende smaken, met voor ieder wat wils.

In 6 verschillende smaken

De nieuwe Ford Fiesta komt er in 6 verschillende smaken:

Titanium

Ford Fiesta Titanium (bron: www.youtube.nl)

Trend

Ford Fiesta Trend (bron: www.ford.nl)

Ford Fiesta ST-Line

Ford Fiesta ST-Line (bron: www.youtube.nl)
Vignale

Ford Fiesta Vignale (bron: www.youtube.nl)

Active

Ford Fiesta Active (bron: www.youtube.nl)

ST

Ford Fiesta ST (bron: www.youtube.nl)

De ST-Line is daarbij het meest sportieve model. De Vignale is lekker luxe uitgerust en de Active staat wat hoger waardoor deze lijkt op een crossover. Ford lijkt er met de verschillende uitvoeringen vooral voor te willen zorgen dat de auto geschikt is voor een brede doelgroep.

Fijne zakelijke auto met rittenregistratie

Uiteindelijk is de Ford Fiesta voor veel rijders ook een heel prettige zakelijke auto. Vooral in combinatie met een systeem voor de rittenregistratie laat de auto zich gemakkelijk rijden. De auto heeft voldoende vermogen om mee te komen, is compact en zorgt voor een representatieve verschijning. Op die manier heeft de Fiesta van Ford eigenlijk alles te bieden waar zowel de particuliere als de zakelijke rijder naar op zoek is. Met name dat laatste is knap. Het lukt niet veel merken om zowel de zakelijke als de particuliere rijder aan zich te binden. Laat staan voor een periode van 40 jaar.

Wat vind jij van de Ford Fiesta en welke smaak van het nieuwe model spreekt jou het meeste aan?