Nieuwe crossovers van alle autofabrikanten op de autosalon van Genève

De autosalon van Genève wordt jaarlijks georganiseerd en heeft daardoor een enorme statuur. Daar komt bij dat het op dit moment nog de enige Europese autoshow is waar álle merken hun nieuwste modellen komen tonen, daar waar in Parijs bijvoorbeeld Volvo afwezig was.

Volvo presenteert er de nieuwe XC60 die net als z’n grote broer, de XC90, voorzien is van systemen om voetgangers te herkennen en aanrijdingen te voorkomen. Citroën presenteert er een grotere DS (De DS7 Crossback), die het onder andere op moet nemen tegen de Audi Q3. De auto is zeer hoogwaardig afgewerkt en maakt gebruik van bijzondere verlichting.
Mitsubishi en andere crossovers

Mitsubishi heeft met de Outlander PHEV een enorme klapper gemaakt, de nieuwe Ecplise moet daarop een goed vervolg bieden. Volkswagen komt met een grote versie van de Tiguan en wil daarmee een ware terreinwagen neerzetten, net als de Compas van Jeep en de Peugeot 3008. Het zijn stuk voor stuk grote auto’s, binnen een trend waarin de cross-over erg populair is.

Opel presenteert naast een cross-over ook twee nieuwe uitvoeringen van de Insignia en is daarmee enigszins opvallend binnen de rest van de merken. Ook Hyundai komt met een andere primeur, namelijk een ruime i30 stationwagen met de grootste bagageruimte in het segment. In het B-segment zijn het vooral Seat en Suzuki die hoge ogen gooien, met de modellen die binnen net iets ruimer zijn geworden dan het origineel.

Het echte werk komt bij Range Rover naar voren met de Velar en bij Toyota met de racewagen van de 24 uur van Le Mans. Mercedes neemt met een enorme uitvoering van de G-klasse afscheid van dit model, voorzien van een gedeeltelijk open dak.

http://auto-zaken.com/mitsubishi-zet-nieuwe-outlander-meer-luxe-veilige-en-complete-auto-neer/

http://auto-zaken.com/peugeot-zal-geneve-gelekte-instinct-concept-presenteren/

http://auto-zaken.com/renault-presenteert-meerdere-nieuwe-autos-geneve/