Nieuwe Skoda Citigo meer aangeklede zakelijke keuze

Als een ‘duveltje uit een doosje’ in plaats van ‘klein maar fijn’: dat is hoe de nieuwe Skoda Citigo zich het best laat omschrijven. De auto van Skoda heeft nu 5 deuren en heeft zowel aan de voorkant als de achterkant een paar nieuwe design-elementen.

Op die manier zorgen de motorkap, de grille en bumper ervoor dat het een stoere verschijning is. Vooral in de kleur Kiwi Green, die bijna gifgroen aandoet. Bovendien is de auto voorzien van een aantal aantrekkelijke opties. Voorbeelden daarvan zijn meedraaiende koplampen, die goed aansluiten bij de standaard LED-dagrijverlichting bij de Ambition en Style-uitvoeringen.

Modern dashboard voor de Citigo

De nieuwe Citigo is voorzien van een modern dashboard met een aantal moderne communicatiemogelijkheden. Dat maakt het een prettige zakelijke keuze, zelfs voor de bestuurders die haast heel de rit aan de telefoon zitten. Er is 251 – 959 liter bagageruimte beschikbaar en de auto is met 2,42 meter aan wielbasis heel stabiel en degelijk.

Het zijn stuk voor stuk fijne zakelijke eigenschappen, die ervoor zorgen dat het autootje zowel in de stad als op de meer landelijke wegen en het netwerk van snelwegen een goede indruk maakt. Skoda heeft wat dat betreft een knap staaltje (zakelijk) werk afgeleverd.

Skoda Citigo (bron: www.skoda.nl)

Zakelijke Skoda met rittenregistratie

De Skoda Citigo is een interessante zakelijke keuze. Het enige dat eigenlijk nog ontbreekt is een systeem voor de rittenregistratie, om die eenvoudiger te maken. De auto is ondertussen voorzien van vier airbags en bijvoorbeeld stuurbekrachtiging, automatisch ingestelde alarmlichten bij een Emergency Brake en Hill-Hold Control. Het zijn functies en eigenschappen die we kennen uit het zakelijke segment, gewoon bij een kleine auto met een relatief zachte prijs van €11.690.

Wat vind jij van kunstmatig motorgeluid om het sportgevoel te benadrukken? Hoe vaak rijd jij sportief en zou je dat willen horen?