Peugeot 5008 overtuigt met roadtrip in de bergen

De Peugeot 5008 mocht met de redacteuren van Dutch Cowboys mee voor een roadtrip in de bergen. Hun conclusie? Het is een heerlijke auto om mee op vakantie te gaan. De auto biedt meer dan voldoende ruimte, schakelt gemakkelijk dankzij de flippers en heeft voldoende vermogen aan boord. Bovendien laat de auto zich gemakkelijk door de bochtige wegen sturen, waarmee het een ideale keuze is voor op reis. Ondertussen is de Peugeot 5008 aan de andere kant ook heel goed geschikt om juist in Nederland en de omgeving mee op pad te gaan.

Schakelen met de flippers

De flippers voor de Peugeot 5008 aan het stuur zijn een opvallende verschijning. Niet zozeer in combinatie met het vermogen, maar vooral vanwege de duidelijke focus op het gezin en op comfort. Toch blijkt het erg leuk om ermee te schakelen, als as het maar omdat het weer eens wat anders was.

De flippers om te schakelen zorgen automatisch voor een meer sportieve insteek van de auto. De enigszins sportieve rijder al er graag gebruik van willen maken om er op die manier voor te zorgen dat de auto zowel in de bergen als elders z’n mannetje staat.

Peugeot 5008 (bron: www.peugeot.nl/)

Voldoende vermogen en gemakkelijke besturing

Ook motorisch weet de Peugeot 5008 te overtuigen in de bergen. De auto heeft meer dan voldoende vermogen beschikbaar, waardoor het daar in ieder geval niet aan ligt. De auto laat zich tegelijkertijd op een heel eenvoudige manier besturen, zodat als het ware een kind de was kan doen. De nieuwe auto van Peugeot wordt wat laat onder de aandacht gebracht, maar is voor de volgende vakantie een uitstekende keuze.

Wat vind jij van de Peugeot 5006? Of Peugeot als een merk voor een goede gezinsauto in het algemeen?