Skoda van start met productie Karoq

Skoda lijkt de smaak te pakken te hebben met SUV-modellen. Tenminste, met een compacte SUV nadat eerder de Kodiaq een succes bleek. Het gaat nu om de Karoq van het merk. Die is net wat kleiner van stuk, maar het is nog altijd een ruime auto voor een scherpe prijs.

Skoda is de productie van de auto gestart. Dit gebeurde in het Tsjechische Kvasiny, waar het merk de auto’s in elkaar zal laten zetten. Het is een compacte versie van de Kodiaq, die qua vermogen en luxe aan boord gelukkig niet onder hoeft te doen.
Compacte versie van de Kodiaq

Eerder dit jaar bracht Skoda de Kodiaq naar de markt. Deze auto bleek een groot succes, niet in de laatste plaats vanwege de ruimte aan boord en de moderne afwerking hiervan. Skoda wil dat kunstje met de Karoq nog een keer uithalen, al gaat het om een compacter model.

Ondertussen is er gewoon 115 – 190pk aan vermogen beschikbaar, afhankelijk van de gekozen uitvoeringen. Welke prijzen daarbij gaan horen is op dit moment nog niet duidelijk. Het lijkt er wel op dat het model net als de Kodiaq lekker scherp geprijsd zal zijn, waardoor SUV-liefhebbers zich in de handen kunnen wrijven.

Fabriek in Tsjechië

Skoda gaat de auto bouwen in Tsjechië. Het gaat om een fabriek in Kvasiny. Daar gaat het merk met ruim 8.000 medewerkers en 400 miljoen euro aan investering aan de slag. Het is op die manier de grootste werkgever in de omgeving. Vanaf 2018 zal de auto beschikbaar zijn. De productiecapaciteit wordt dan opgeschroefd naar 295.000 per jaar, om aan de grote te verwachten vraag te kunnen voldoen.

Skoda Karoq (bron: www.youtube.nl)

Wat vind jij van de Peugeot 5006? Of Peugeot als een merk voor een goede gezinsauto in het algemeen?