Volkswagen brengt nieuwe SUV uit met de T-Roc

Volkswagen is net als een aantal andere automerken bezig om werkelijk iedere niche te vullen. Dat betekent in dit geval dat er een nieuwe SUV aan lijkt te komen. Het gaat om de T-Roc. Het is een cross-over tussen de Volkswagen Polo en de bekende Tiguan, die sterke gelijkenissen vertoont met de Audi Q2.

De Volkswagen T-Roc (bron: www.netcarshow.com)
Gelijkenissen met de Audi Q2

De auto vertoont behoorlijke overeenkomsten met dat model. Toch zou het de Volkswagen Polo zijn waarvan de basis is genomen om de hogere auto op te kunnen bouwen. Ondertussen heeft het merk wel duidelijk gekeken naar de broer binnen de groep, om er met strakke lijnen voor te zorgen dat de auto zo goed mogelijk aanspreekt.

Eerder nog leek het erop dat Volkswagen een Polo SUV uit zou gaan brengen, in plaats van de T-Roc. Het zou dan een broer worden van de Seat Arona, waarmee het concern een aantal van de modellen naast elkaar zou kunnen zetten. Dat is nu op losse schroeven komen te staan, vanwege een Braziliaanse uitgave van de Car & Driver, die de T-Roc op de voorpagina van het blad heeft gezet.

De Volkswagen T-Roc (bron: www.netcarshow.com)

Cross-over tussen de Polo en Tiguan

Wat we daaraan in ieder geval kunnen zien is dat de nieuwe cross-over van Volkswagen het midden houdt tussen de populaire Polo en de bekende Tiguan. Dat betekent een betrouwbare en wendbare auto, met de ruimte van een SUV. Het is niet ondenkbaar dat Volkswagen er op die manier in zal slagen om een deel van de bestuurders die nu een hatchbak rijden de SUV in te krijgen.

Wat denk jij van een SUV-uitvoering van de Volkswagen Polo. Is dat een model dat je graag zou rijden?