Volkswagen noemt Tesla de grootste concurrent

Tesla is volgens Volkswagen de grootste concurrent van de autobouwer. Dat was wat topman Herbert Diess naar buiten bracht in magazine Inside. Dat is om meerdere redenen opvallend. De beide bedrijven zijn qua verkoopaantallen van auto’s totaal niet vergelijkbaar. Daarnaast heeft het merk Tesla eerder juist een paar keer hard aangevallen.

Waarom Diess er nu voor kiest om Tesla te noemen als de grootste concurrent is daardoor niet helemaal duidelijk. Wel gaf hij erbij aan dat hij hiermee wil aangeven dat er in de autobranche sprake is van een oude wereld en een nieuwe wereld.
Totaal verschillende verkoopcijfers

Qua verkoopaantallen zijn de bedrijven totaal niet met elkaar te vergelijken. Volkswagen verkocht vorig jaar bijvoorbeeld een kleine 6 miljoen auto’s. Ondertussen verkocht Tesla zo’n 84.000 auto’s. Dat is 1,4% van wat de Duitse autobouwer op de markt bracht. De beide merken lijken daardoor totaal niet in elkaars vaarwater te zitten. Het is daarom opvallend dat Volkswagen dit anders ziet.

Eerdere kritiek op Tesla niet van de lucht

Bovendien heeft Volkswagen zich eerder een aantal keer niet bepaald positief uitgelaten over Tesla. Het merk gaf bijvoorbeeld aan dat het merk eigenschappen heeft die het zelf niet bezit, maar dat het met een totaal andere branche bezig is. Bovendien heeft het merk aangegeven dat Tesla niet serieus te nemen zou zijn als autobouwer, omdat de aantallen veel te klein zijn om het verschil te kunnen maken.

Inmiddels zijn de woorden een stuk positiever. Het lijkt er daarom op dat er een koerswijziging is geweest of dat Volkswagen wil voorkomen dat het de boot uiteindelijk zal missen.

Wat vind jij van het idee dat Volkswagen Tesla noemt als grootste concurrent binnen de complete autobranche?