Volvo stevent af op verkooprecord voor 2017

Het gaat goed met Volvo. Het automerk stevent af op een verkooprecord voor 2017. In de eerste 7 maanden van dit jaar werden er al 7,9% meer auto’s verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Het lijkt er daarom op dat het aantal verkochte auto’s dit jaar een stuk hoger uit zal komen dan vorig jaar.

Vorig jaar kwam Volvo in de eerste 7 maanden net niet toe aan de 300.000 verkochte auto’s. Dit jaar zijn het er al bijna 322.000, waardoor het een stuk beter lijkt te gaan met het merk.
XC60 tot z’n afscheid het populairste model

Het was vooral de XC60 die goede zaken deed. De auto was tot z’n afscheid verreweg het meest populaire model. Daar is bovendien geen verandering in gekomen nu er sprake is van een nieuw model. Sterker nog, het lijkt erop dat het nieuwe model de prestaties van de vorige weet te overtreffen.

Ook de andere modellen doen het goed en gaan het gedurende de maanden van het jaar steeds beter doen. In juli verkocht het merk bijvoorbeeld al bijna 45.000 auto’s. Dat is 6,2% meer dan vorig jaar in dezelfde maand. De groei komt bovendien uit een aantal verschillende regio’s.

Groei in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Azië

De groei van Volvo komt uit een aantal verschillende regio’s. Het merk slaagde er bijvoorbeeld in om in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Azië goede zaken te doen. Aan de andere kant viel het in Noord-Amerika en Zuid-Amerika juist een beetje tegen. Daar werden minder auto’s verkocht, waardoor er nog wat rek in lijkt te zitten.

Rijd je een Volvo of zou je een Volvo willen rijden? Wat vind jij van het merk dat bekend staat om z’n degelijke en betrouwbare auto’s?