Home

AutoZaken Artikelen

Maleisië wil terug op kalender Formule 1

Maleisië zal in oktober van dit jaar voorlopig voor het laatst een Formule 1-race organiseren. Tenminste, dat was lang de gedachte. Het circuit was een van de eersten die aangaf niet meer mee te willen doen aan de jaarlijkse competitie, omdat de sport in z’n nadeel zou zijn veranderd. Dat was wellicht wat te zwaar aangezet blijkt inmiddels. Het Sepang circuit heeft bij monde van de organisatie aangegeven dat er een terugkeer na 2018 mogelijk is, mits de sport de spanning van weleer weer terug weet te brengen.

Verstappen baalt van huidig Formule 1-seizoen bij Red Bull

Max Verstappen is zwaar teleurgesteld in het huidige Formule 1-seizoen, niet in de laatste plaats vanwege zijn motorpech tijdens de Grand Prix van Canada. Hij had een geweldige start, maar kreeg problemen met zijn auto en moest de race staken.

Skoda Rapid krijgt nieuwe motor en licht aangepast interieur

De Skoda Rapid is niet het meest bekende model in Nederland, maar wel degelijk een interessante zakelijke keuze. Het merk heeft besloten om de auto aan te bieden met een nieuwe motor (999cc, met turbo). Vooral in combinatie met een systeem voor de rittenregistratie is het een fijne zakelijke auto, bijvoorbeeld vanwege de praktische ruimte.

Met de auto op vakantie: verplicht in de auto in Spanje

Vluchten naar Spanje worden steeds goedkoper, maar vooral met het gezin is het nog altijd prettig om er met de auto naartoe te reizen. Dat betekent ook ter plekke een auto en bovendien een (relatief) comfortabele plaats voor iedereen aan boord. Het is uiteraard wel van belang om de lokale regels te respecteren, bijvoorbeeld met betrekking tot wat er in de auto aanwezig dient te zijn.

Opel Ampera-E lijkt klaar voor de koppositie in elektrisch rijden

Opel presenteert met de Ampera-E een nieuwe elektrische auto die het merk naar de top van de markt voor elektrische auto’s moet gaan brengen. Hiervoor zijn volgens Opel een paar elementen van belang. Het moet een auto zijn met een ruime actieradius, net als een vlot en dynamisch karakter.

Autobedrijven hebben recordaantal garagebeurten achter de rug

De autobedrijven hebben een goed jaar achter de rug, nadat het de jaren daarvoor behoorlijk aanpoten was. In totaal hebben 7,2 miljoen auto’s de werkplaats bezocht, waarmee er sprake was van een recordjaar. In de jaren daarvoor is er circa 1 miljard euro omzet ingeleverd, waardoor het tijd werd dat er weer betere tijden aanbraken voor de autobranche.

Vliegende auto zal Olympische Spelen 2020 openen

De elektrische auto wordt steeds beter omarmd en lijkt daarmee de traditionele auto eindelijk te gaan vervangen, waardoor we minder gebruik zullen maken van fossiele brandstoffen. Onder andere Toyota is echter alweer bezig met een heel nieuwe stap. De kleinste stadsauto’s moeten in de toekomst ook kunnen gaan vliegen. En die toekomst is minder ver weg dan we denken, want de vliegende auto moet de Olympische Spelen van 2020 gaan openen.

Formule 1 moet sinds overname aantrekkelijker worden voor groot publiek

De Formule 1 moet sinds de overname door de nieuwe eigenaren een stuk aantrekkelijker worden voor het grote publiek. Dat lukt natuurlijk niet in één keer, vandaar dat er doorlopend nieuwe plannen voor de toekomst worden gemaakt. Eén van de resultaten? De motoren in de auto’s zullen vanaf 2020 eenvoudiger in elkaar zitten, worden goedkoper voor de teams en gaan vooral meer geluid maken.

Politie kijkt naar Mercedes-Benz als alternatief voor Volkswagen

De politie maakt in grote aantallen gebruik van zowel Volkswagen als Volvo, maar lijkt daar nu een nieuwe naam aan te gaan toevoegen. De organisatie heeft voor de politieauto’s van de toekomst een aanbesteding gehouden en het lijkt erop dat Mercedes-Benz die gaat winnen.

Huurauto op vakantie: 3 tips om onverwachte kosten te voorkomen

De vakantieperiode staat weer voor de deur en dat betekent dat de autoverhuurbedrijven de beste tijd van het jaar tegemoet gaan. De bedrijven staan er helaas om bekend dat ze soms een uitstekend oog hebben voor details die de huurder geld kosten, terwijl ze aan de andere kant niet zo nauw kijken op een reservering voor een specifiek model.

Ferrari wint in Monaco waar Verstappen enorm baalt

“What a *** *** disaster”, was wat we hoorden van de anders altijd zo koele Max Verstappen. Hij zat vanaf de eerste ronde achter de Mercedes van Bottas en kwam er met geen mogelijkheid voorbij. Het team riep hem als eerste naar binnen voor een pitstop, waarna Bottas de volgende ronde meteen hetzelfde deed.

Dacia presenteert Logan MCV Série Limitée Stepway: extra stoer uitgevoerd

De Dacia Logan MCV is zowel voor particulieren als voor zakelijke rijders een interessante auto. De cataloguswaarde is relatief laag in vergelijking tot de hoeveelheid ‘auto’. Dat betekent een lage aanschafprijs of een lage bijtelling, zelfs bij de sinds 1 januari 2017 hoge tarieven voor alle niet-elektrische auto’s.

Volkswagen trekt doek van sportiefste Up: de GTI

Sinds de bijtellingsregels per 1 januari 2017 werden veranderd vallen alle niet-elektrische auto’s weer in dezelfde categorie, goed voor 22% bijtelling per jaar. Dat betekent dat er autofabrikanten weer minder aan gelegen is om extreem zuinige verbrandingsmotoren te gebruiken, waardoor ook de sportieve modellen weer wat ruimte krijgen.

Amerikanen gebruiken CarFit voor ideale zitpositie oudere bestuurders

In Amerika is men door middel van CarFit een initiatief gestart om met name ouderen te helpen een betere zithouding in de auto aan te nemen. Uit onderzoek blijkt dat vooral bestuurders van 80 jaar en ouder op de verkeerde manier achter het stuur zitten, waardoor ze verschillende klachten kunnen ondervinden.

Peugeot 308 krijgt kleine facelift en komt met nieuwe motoren

Peugeot presenteert een kleine facelift van de 308, die in 2013 voor het eerst op de markt gebracht werd. De auto moet vooral zakelijk wat aantrekkelijker worden, waarmee de fabrikant de volumes kan verhogen.

Grand Prix van Spanje: zinderende spanning zonder Max

De Grand Prix van Spanje heeft gezorgd voor een waar spektakel binnen de Formule 1. Max Verstappen en Kimi Raikkonen wisten de eerste bocht niet te overleven na een (niet te voorkomen) tik van Bottas, maar het waren vooral Hamilton en Vettel die er daarna voor zorgden dat er een geweldige race ontstond.

4 tips om de auto zomerklaar te maken

De zomer staat weer voor de deur, waardoor het van belang is om de auto zomerklaar te gaan maken. Op die manier is de auto klaar voor de zomervakantie of voor andere ritten in de zomerperiode. We zetten de belangrijkste onderdelen van de zomercheck op een rij.

Long Beach en Zandvoort onderzoeken mogelijkheden Formule 1

In Nederland kijkt Zandvoort al enige tijd naar de mogelijkheid om een Formule 1-race te organiseren, wellicht in 2018 of 2019. Het circuit is echter niet de enige die de mogelijkheden bekijkt om zich aan te sluiten bij de rest van de kalender. Ook Long Beach in Amerika heeft interesse.

Ondernemers krijgen btw terug vanwege privégebruik bedrijfsauto

Er zijn de afgelopen jaren ruim 2 miljoen bezwaren binnengekomen van ondernemers die bezwaar aantekenen tegen de opgelegde btw-heffing voor het privégebruik van hun bedrijfsauto’s. De Hoge Raad heeft in 2 van de 4 proefprocedures geoordeeld dat er mogelijk teveel btw is opgelegd, waardoor dit bedrag terugbetaald moet worden.

“Formule 1 gaat in Barcelona opnieuw van start”

Niki Lauda, zeer gerespecteerd oud-coureur en adviseur bij Mercedes, is ervan overtuigd dat het seizoen voor de Formule 1 aanstaand weekend in Barcelona helemaal opnieuw begint.

Over AutoZaken

AutoZaken — precies de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid AutoZaken

AutoZaken is een blog, nieuwssite en platform waar we verschillende AutoZaken bespreekbaar maken. Besproken onderwerpen variëren van technische snufjes tot sport. Financiële onderwerpen en zakelijke onderwerpen tot reality / entertainment, recaps, nieuwe auto's en events. Neem een kijkje tussen de archieven of bekijk hieronder de laatste artikelen.

Like AutoZaken op Facebook en blijf up-to-date over al jouw AutoZaken.

Team AutoZaken