Assen lijkt beter geschikt voor Formule 1 dan Zandvoort

Een Formule 1-race in Nederland staat bij veel raceliefhebbers hoog op het verlanglijstje. Sinds Max Verstappen goede resultaten laat zien neemt het enthousiasme toe en lijkt een race op Nederlandse bodem binnen een aantal jaren niet meer zo ondenkbaar.

Tot nu toe leek Zandvoort de eerste keuze om een Formule 1-race te gaan organiseren. Inmiddels lijkt het er echter op dat Assen de beste papieren lijkt te hebben. Het circuit maakt al onderdeel uit van het seizoen voor de MotoGP. Met een aantal aanpassingen zou het volgens onder andere Oliver Rowland mogelijk moeten zijn om er te racen. Hij is restcoureur voor Renault.

Aanpassingen op het circuit

De Brit reed tijdens de Gamma Racing Days met een Formule 1-auto over het circuit. Het was een auto uit 2012 en hij merkte dat het circuit er op dit moment nog niet helemaal geschikt voor is. Toch is het volgens hem wel degelijk mogelijk om er op termijn races te gaan organiseren. Met een paar aanpassingen wordt het circuit goed geschikt voor de koningsklasse.

De testcoureur was overigens niet de enige die in actie kwam in een Formule 1-auto op het circuit. Ook Nico Hulkenberg van Renault kwam er in actie en reed er tijdens de racedagen een aantal rondjes.

Assen enthousiast over de Formule 1

Assen zelf is enthousiast over de mogelijke deelname aan de Formule 1-kalender. Het circuit weet dat er aanpassingen nodig zijn en dat dit een kwestie van meerdere jaren zal worden. Onder andere de TT-voorzitter van Assen heeft al eerder laten weten dat hij een voorstander is van de Formule 1 op het circuit. Er is inmiddels al een licentie aangevraagd, al heeft ook Zandvoort dat gedaan.

Wat vind jij van het idee dat er mogelijk Formule 1-races in Assen gereden zullen worden?