Eerste testdag in Barcelona: nieuwe regels voor Formule 1 auto’s

De Mercedes F1 W08 EQ Power+, de Red Bull Racing RB13 en de Ferrari SF70H: ze kwamen tijdens de eerste testdag in Barcelona alle drie op de baan. De topteams en de rest van het veld hebben een set nieuwe regels voor de Formule 1-auto’s meegekregen voor het nieuwe seizoen en mogen de testdagen gebruiken om hun innovaties in de praktijk te brengen.

Uiteraard maakten ook de Force India VJM10, Haas VF-17, McLaren Honda MCL32, Renault R.S.17, Sauber C36, Toro Rosso STR12 en Williams FW40 hun rondjes. Feit is in ieder geval dat de nieuwe auto’s er een stuk stoerder uitzien dan vorig seizoen en een zwaarder F1-geluid produceren. De auto’s hebben veel bredere banden en ook het chassis is wat breder geworden.
Nog niet het achterste van de tong laten zien

Officieel hebben de verschillende teams vanaf de eerste testdag in Barcelona de kans om de nieuwe regels voor de Formule 1-auto’s te testen, op basis van alle innovaties die ze hebben bedacht en ontwikkeld. De kans bestaat echter dat met name de topteams opnieuw niet het achterste van hun tong zullen laten zien, zoals dat de afgelopen jaren ook het geval was. Met name Red Bull staat erom bekend om pas tijdens de eerste race in Melbourne eind maart de grootste verrassing uit de hoge hoed te toveren.

http://auto-zaken.com/red-bull-keek-auto-2017-nadrukkelijk-naar-afgelopen-jaar/

http://auto-zaken.com/niki-lauda-hoge-verwachtingen-testdagen-formule-1/