Ferrari dwingt Mercedes om weer te gaan racen

Het seizoen is pas 3 races oud, maar nu al is duidelijk dat het dit seizoen in de Formule 1 een stuk spannender zal worden dan vorig jaar. Het team van Ferrari wist Mercedes de afgelopen Grand Prix van Bahrein twee keer tot stalorders te dwingen, om te voorkomen dat er een enorme nederlaag geleden zou worden.

Het was met name Sebastian Vettel die opnieuw een geweldige race liet zien. Hamilton hield Ricciardo van Red Bull op toen hij een pitstop wilde maken meteen achter zijn teamgenoot Bottas aan, waarvoor bij een 5-seconden penalty kreeg.
Valtteri Bottas twee keer opzij voor Hamilton

Dat zette hem op een behoorlijke achterstand ten opzichte van Vettel, die inmiddels de leider in de race was geworden. Bottas bleek in zijn Mercedes niet bij machte om de Duitser in te halen of er in ieder geval bij in de buurt te blijven. Hamilton bleek een stuk sneller op het circuit, waardoor het team Bottas tot twee keer toe aan moest geven dat hij zijn teamgenoot erlangs moest laten.

De Finse coureur was daar achteraf duidelijk niet tevreden over. Bovendien heeft het Hamilton niet kunnen helpen, want uiteindelijk eindigde hij op meer dan 6 seconden achterstand van de winnaar van Ferrari.
Verstappen goed op weg voor meer aansluiting

Verstappen kon tijdens de race helaas geen rol van betekenis spelen, omdat zijn remmen in de 12e ronde weigerden en hij rechtdoor het circuit afschoot. Tot op dat moment kon hij het tempo van zowel Mercedes als Ferrari opvallend goed bijhouden, al leek dat er ook mee te maken te hebben dat Bottas de dans leidde.

https://www.youtube.com/watch?v=W0yISWc5III

Beelden crash Max Verstappen (bron: www.youtube.nl)
Wat vind jij ervan dat Ferrari stukken sterker is dan vorig seizoen en het Mercedes tot nu toe knap lastig maakt in de races?