“Formule 1 gaat in Barcelona opnieuw van start”

Niki Lauda, zeer gerespecteerd oud-coureur en adviseur bij Mercedes, is ervan overtuigd dat het seizoen voor de Formule 1 aanstaand weekend in Barcelona helemaal opnieuw begint. Ferrari, Mercedes en Red Bull voeren alledrie grote updates voor de auto’s door en het is goed mogelijk dat de slagorde daarmee anders wordt dan die tot op heden was.
Focus van de drie topteams

De focus van de drie topteams zou behoorlijk anders liggen, als we de oud-coureur moeten geloven. Van Red Bull weten we dat ze vooral het aantal pk’s op proberen te schroeven, zodat ze aansluiting kunnen vinden bij de topteams Ferrari en Mercedes. Ze komen op het moment nog veel snelheid tekort, waardoor ze maar moeilijk mee kunnen doen om de prijzen.

Ook bij Ferrari zou men volgens de adviseur van Mercedes op zoek zijn naar meer snelheid. Die keuze is bijzonder, omdat de auto ook op dit moment al vaak sneller is dan de Silver Arrows. Mercedes zelf zou zich volgens Lauda vooral richten op het verlagen van het gewicht van de auto. Dat moet ervoor zorgen dat de wegligging weer een stuk beter wordt, waardoor er bijvoorbeeld winst behaald kan worden in de bochten.

De Formule 1 gaat in Barcelona
opnieuw van start

Meer kans voor Max Verstappen

Of de updates van Barcelona ervoor zullen zorgen dat Max Verstappen weer meer kans maakt op een overwinning zullen we moeten afwachten. Vorig jaar reed hij op het circuit in Spanje zijn eerste grand prix voor Red Bull, die hij meteen op zijn naam wist te schrijven. Een beetje geflatteerd was dat wel, omdat de beide Mercedessen op elkaar reden en daardoor meteen uit de wedstrijd lagen.

Wat denk jij van de komende race in Barcelona, maakt Max een kans om aansluiting te vinden bij de Ferrari’s en de Mercedessen die het veld nu nog domineren?