Formule 1: Mercedes denkt 2 seconden sneller te kunnen

Het nieuwe seizoen voor de Formule 1 staat voor de deur, op 26 maart wordt de eerste race in Melbourne verreden. Mercedes heeft net als de andere teams een paar dagen mogen testen op het circuit van Barcelona. De eerste data is volgens het merk veelbelovend. Het zou per ronde zo’n 2 seconden sneller moeten kunnen dan vorig jaar, dankzij met name de bredere banden en de bredere auto’s die in de bochten zorgen voor veel meer grip.
Meeste kilometers en rappe rondetijden

Mercedes reed tijdens de eerste testweek zeer indrukwekkend over het circuit. Het merk maakte de meeste kilometers tijdens de verschillende ronden en noteerde bij tijd en wijle zeer rappe rondrijden.

Het merk heeft aangegeven zich in de eerste fase van de tests vooral op de betrouwbaarheid van de auto te hebben willen richten, waardoor andere merken relatief gemakkelijk hebben kunnen aanhaken. De komende paar dagen op het circuit moeten de tijden volgens Mercedes nog veel verder omlaag kunnen. Dat zou snellere ronden moeten opleveren, omdat de beide coureurs dan pas echt op het gas mogen om te laten zien wat ze waard zijn.

Nog eens drie dagen testen en dan naar Melbourne

Er staan opnieuw drie testdagen op het circuit van Barcelona op het programma, waarin de merken de kans krijgen om de auto te testen. De merken hebben waarschijnlijk een aantal aanpassingen gedaan na de eerste testweek, waardoor de ronden weer sneller zullen zijn. Op 26 maart mogen ze vervolgens racen in Melbourne, nadat ze op 24 maart en 25 maart de trainingen en de kwalificaties hebben gedaan.

Wat denk jij van de komende testdagen?
Zal Mercedes het tempo aangeven of denk je dat er een ander team met de snelste tijden vandoor kan gaan en indruk kan maken?