Formule 1 moet sinds overname aantrekkelijker worden voor groot publiek

De Formule 1 moet sinds de overname door de nieuwe eigenaren een stuk aantrekkelijker worden voor het grote publiek. Dat lukt natuurlijk niet in één keer, vandaar dat er doorlopend nieuwe plannen voor de toekomst worden gemaakt. Eén van de resultaten? De motoren in de auto’s zullen vanaf 2020 eenvoudiger in elkaar zitten, worden goedkoper voor de teams en gaan vooral meer geluid maken.

Dat moet ervoor zorgen dat de teams minder geld hoeven uit te geven aan de motoren, waardoor de verschillen kleiner zullen worden. Bovendien moeten de motoren meer geluid gaan maken, zodat het voor de toeschouwers weer leuker wordt om er naar te kijken.
Goedkoper dan de hybride motoren van nu

De motoren worden vanaf 2020 een stuk goedkoper dan nu het geval is. Met name de hybride-technieken die de teams tegenwoordig gebruiken hebben de prijs flink opgedreven. Dat heeft ertoe geleid dat bepaalde teams alle investeringen hebben kunnen doen, terwijl anderen duidelijk achter zijn gebleven. Mercedes heeft een motor kunnen bouwen die duidelijk beter is dan die van de andere teams, waardoor er een ongelijk speelveld is ontstaan.

Meer geluid en meer inhaalacties

Liberty Media wil er als nieuwe eigenaar van de Formule 1 vooral voor zorgen dat het weer spannender wordt om hier naar te kijken. Dat betekent dat het voor de kleinere teams gemakkelijker moet worden om bij de toppers in de buurt te komen. Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat er meer inhaalacties te zien zullen zijn en dat de wedstrijden spannender worden. En lukt het de coureurs niet om in te halen? Dan maken hun wagens in de toekomst in ieder geval veel meer geluid.

Wat vind jij van de plannen van Liberty Media met de Formule 1 en de huidige ontwikkelingen?