Formule 1 weer razend spannend dit seizoen

De Formule 1 is sinds jaren weer razend spannend. Mercedes oogt met Hamilton ijzersterk en zelfs Bottas zou nog kunnen aanhaken. Ferrari verstopt zich ondertussen ook niet en laat met vooral Sebastian Vettel zien dat het prima meekan met de snelste wagens.

Sterker nog, de kampioensrijder van Ferrari staat inmiddels bovenaan, dankzij opnieuw een overwinning. Deze keer in Boedapest, Hongarije. Max Verstappen zetten een prima 5e plaats neer, maar kreeg wel een flinke straf die toch een smetje vormt op zijn naam.

Gevecht tussen Vettel en Hamilton

Op het circuit was er geen sprake van, maar in het kampioenschap zijn het Vettel en Hamilton die erg dicht bij elkaar liggen. De twee rijders van twee verschillende teams ontlopen elkaar niet veel. In Hongarije was Vettel ondanks een probleem met zijn stuur de snelste, terwijl twee weken eerder Hamilton nog ongenaakbaar bleek op Silverstone.

Hamilton had een lastige race in Hongarije en kwam al snel achter Verstappen terecht. Pas na de eerste pitstop kon hij er langs. Hij was sneller dan Bottas. Zijn teamgenoot liet hem voor om de Ferrari’s aan te kunnen vallen. Die lieten dat niet gebeuren en Hamilton gaf de plaats terug aan Bottas. Hij werd daardoor 4e, net voor Max Verstappen.

Max Verstappen zwaar bestraft

Verstappen reed overigens een ongelukkige race. Al in de eerste paar bochten wist hij twee plaatsen te winnen. Die verloor hij ook weer snel, waarna zelfs zijn teamgenoot Ricciardo hem voorbij schoof. Dat liet de Nederlander niet zomaar gebeuren en zette alles op alles om de plek terug te winnen. Dat bleek net over het randje. Hij reed zijn teamgenoot eraf, voor wie de race door de opgelopen schade meteen was afgelopen.

Wat vond jij van het optreden van Max en de spanning tussen Ferrari en Mercedes?