Jan Lammers: “Verstappen is de beste coureur van de planeet”

Max Verstappen liet tijdens de Grand Prix van China weer zien waarom hij geldt als het grootste talent binnen de Formule 1. Oud-coureur Jan Lammers noemde hem bij de NOS zelfs de beste coureur van deze planeet.

Verstappen moest als 16e starten vanwege een probleem tijdens de kwalificatie. Vanuit die positie had hij slechts 2 ronden nodig om tal van andere coureurs in te halen en al snel op de 5e plaats te rijden. Hij liet een fenomenale autocontrole zien op het natte wegdek dat begon op te drogen en werkte zich op naar een podiumplaats. Uiteindelijk werd hij 3e, zelfs voor zijn teamgenoot die met hetzelfde materiaal vanaf de 5e plaats van start was gegaan.
Respect van Lewis Hamilton afgedwongen

Max Verstappen krijgt niet alleen van Jan Lammers veel lof, ook Lewis Hamilton liet op het podium weten onder de indruk te zijn. Tijdens de interviews na de prijsuitreiking gaf hij aan de video’s van Max te willen gaan bekijken, om na te gaan hoe ‘this guy’ er op het natte wegdek in was geslaagd om de andere coureurs met zoveel souplesse en gemak in te halen.

https://www.youtube.com/watch?v=HFygCXPjPDc

Strijd tussen Ferrari en Mercedes

Aan de strijd om het kampioenschap lijkt Max met zijn Red Bull nog niet mee te kunnen doen, daarvoor is het verschil in kracht met de auto’s van Ferrari en Mercedes nog te groot. Dat betekent dat Hamilton het dit jaar vooral tegen Vettel op zal moeten nemen. Bottas en Raikkonen kunnen ondanks hun goede materiaal maar moeilijk aansluiten, waardoor Max Verstappen als best-of-the-rest op de 3e plaats staat in het kampioenschap.

Wat vond jij van de race afgelopen zondag waarin Max opnieuw liet zien waar hij op een nat wegdek toe in staat is?