Max opnieuw slachtoffer van pure pech in Formule 1

De Grand Prix van Oostenrijk moest voor Max Verstappen en het team van Red Bull Racing een van de hoogtepunten van het jaar worden. Daniel Ricciardo scoorde goed met een derde plaats, maar bij Max liep het heel anders af. Hij werd bij de eerste bocht al aangetikt en moest zijn race nog binnen de eerste ronde definitief staken.

Dat had wellicht deels te maken met de tik in de eerste bocht, maar vooral met, opnieuw, technische problemen. Al tijdens de opwarmronde merkte hij dat de koppeling niet in orde was. Het team gaf hem tijdens de eerste ronde helemaal achteraan het veld daarom de instructies om zijn auto te parkeren. Een enorme teleurstelling voor Red Bull, Max Verstappen en de massaal toegestroomde Nederlandse fans.

Bottas wint voor Vettel

Ondertussen nam Bottas de leiding in de wedstrijd. Hij schudde Sebastian Vettel in eerste instantie eenvoudig af. Lewis Hamilton moest door een grid-straf vanaf de 8e positie van start gaan en kon niet in de buurt komen. Ricciardo pakte snel de 3e plaats af van Raikkonen en gaf die niet meer weg.

Pas in de laatste paar ronden werd het echt spannend. Vettel naderde Bottas tot op een haar en Hamilton was opgestoomd naar de 4e plaats achter Ricciardo. In de voorlaatste ronde zette hij de aanval in, maar die werd vakkundig gepareerd.
13.000 Nederlandse fans op de tribune

De 5e uitvaller op rij voor Verstappen was voor hem een grote teleurstelling, net als voor de 13.000 Nederlandse fans op de volledig oranje-gekleurde tribune. Hij sprak de fans vooraf nog enthousiast toe en riep dat hij “vol gas” zou gaan. Het is te hopen dat de auto volgende week op Silverstone hem een keer niet in de steek laat.

Wat vind jij van de technische problemen bij Max. Moet hij volgend seizoen zo snel mogelijk op zoek naar een ander team?