Max Verstappen benadrukt vaardigheden om Formule 1-auto te kunnen besturen

Max Verstappen heeft enigszins pissig gereageerd op mensen die hem steeds vaker aangeven dat het besturen van een Formule 1-auto er met het jaar gemakkelijker op lijkt te worden. Er zijn volgens hen allerlei technologische hulpmiddelen beschikbaar, waardoor hij zelf steeds minder hoeft te doen. Verstappen is het daar niet mee eens. Hij wijst op de enorme fysieke druk in de auto en bovendien het belang om alle technologie goed te doorgronden om dit op de juiste manier in te kunnen zetten.
Niet zo gemakkelijk als het lijkt

Verstappen houdt zich normaal redelijk op de vlakte wanneer het gaat om kritiek op zijn bewegen. Toch heet hij in een interview met formule1.nl laten weten dat het besturen van een Formule 1-auto niet zo gemakkelijk is als het lijkt. “Elke auto waarmee je op de limiet gaat is moeilijk te besturen. Ook een straatauto. Mensen onderschatten hoe lastig het is om in een Formule 1-auto te rijden.” Hij geeft toe dat het er op televisie wellicht eenvoudig uitziet. Andersom heeft hij het idee dat de meeste mensen die hem aangeven dat het gemakkelijker is geworden er zelf niet in zouden slagen om de auto te besturen.

Elke auto waarmee je op de limiet gaat is moeilijk te
besturen. Ook een straatauto. Mensen onderschatten
hoe lastig het is om in een Formule 1-auto te rijden.
Enorme fysieke belasting in Formule 1-auto

Bovendien geeft Max aan dat er in de nieuwe Formule 1-auto voor het komende seizoen sprake is van een nog grotere fysieke belasting. De auto’s gaan harder door de bochten, terwijl ze zwaarder zijn geworden. Daardoor neemt de fysieke druk op de coureurs toe. Zij dienen enorme nekspieren te hebben, om te voorkomen dat ze last krijgen van fysieke klachten.
Wat denk jij van de huidige Formule 1-auto’s?
Is het inderdaad gemakkelijker geworden om die te besturen?