Mercedes zal op 23 februari de nieuwe F1-bolide presenteren

Het team van Mercedes is op basis van het afgelopen Formule 1-seizoen de grote favoriet voor volgend jaar. Het team won met de twee coureurs in totaal 19 van de 21 races en was daarmee haast onverslaanbaar.

Mercedes zal op 23 februari de auto voor het nieuwe seizoen presenteren, zo valt te lezen op de eigen website van het team. Zelf spreekt Mercedes van een ‘racemonster’ dat het aan de wereld zal tonen. Vanwege de nieuwe banden en afmetingen van de auto is het uiteraard de vraag of Mercedes daar het best mee om weet te gaan.

Testraces in Barcelona

Door de auto op 23 februari te presenteren weten we al een paar dagen voor de testraces op het circuit van Barcelona hoe de auto eruit gaat zien. Ferrari heeft eerder aangegeven de auto op 24 februari te presenteren, van Red Bull weten we op dit moment nog niet wanneer dat zal gebeuren. In Barcelona krijgen de teams de kans om met de nieuwe auto te gaan racen, waardoor ze nog een aantal instellingen kunnen aanpassen.
De eerste race op 26 maart in Melbourne

De eerste race van het komende Formule 1-seizoen zal plaatsvinden op 26 maart in Melbourne, in Australië. Het is traditioneel de eerste race van het seizoen, waarin duidelijk zal worden welke renstal de zaken het best voor elkaar heeft en dit jaar een gooi kan doen naar de titel. Toto Wolff heeft als teambaas van Mercedes uiteraard aangegeven dat hij opnieuw op een succesvol seizoen hoopt.

Wie denk jij dat er komend jaar succesvol zal zijn in de Formule 1? Maakt Max met zijn Red Bull een kans?