Nette vierde plek voor Verstappen: “maar we zijn te langzaam”

“We zijn gewoon te langzaam”, waren de duidelijke woorden van Max Verstappen na de Grand Prix van Groot-Brittanië op Silverstone. Hij wist met zijn Red Bull goed te kwalificeren en bovendien erg goed te starten, waardoor hij net voor Vettel terecht kwam na de eerste paar honderd meter.

Ondertussen was het Lewis Hamilton die er als eerste vandoor ging en eigenlijk geen moment in de problemen kwam. Achter hem waren het Bottas en Raikkonen die de andere hoogste plekken bezetten. Daniel Ricciardo moest vanaf de 18e plaats vertrekken, maar wist zich knap naar voren te rijden en toch nog 5e te worden.
Vettel nog naar binnen met een klapband

Sebastian Vettel wist Max Verstappen in te halen door middel van een ‘undercut’. Hij ging een ronde eerder naar binnen voor nieuwe banden en kon de Red Bull voorblijven toen die daarna naar binnen ging. Dat had mede te maken met een slechte pitstop van Max.

Die voorsprong wist de Ferrari uiteindelijk echter niet te behouden. Net voor het einde kreeg Vettel linksvoor een klapband, waardoor onder andere Max hem alsnog voorbij kon om uiteindelijk 4e te worden.

Hamilton opnieuw de snelste op Silverstone

De winst was voor Lewis Hamilton, die daarmee voor de 5e keer won op het circuit. Hij deed dat bovendien voor de vierde keer op rij, waarmee hij de afgelopen jaren de onbetwist snelste man is op zijn thuisbaan. Bovendien wist hij Vettel hiermee weer op 1 punt te naderen in het kampioenschap. Dat is daarmee spannender dan ooit, omdat de Mercedessen veel minder lijken te domineren dan afgelopen jaren.

View this post on Instagram

@lewishamilton wins his 5th #BritishGP 🙌🙌🙌

A post shared by Silverstone (@silverstonecircuit) on

Wat verwacht jij van de snelheid van de Red Bull? Krijgen ze het voor elkaar om er dit seizoen nog bij te komen?