7 Auto’s met 4% Bijtelling in 2017

Een auto met 4% bijtelling rijden in 2017? Het is het laagste tarief voor de bijtelling, alleen beschikbaar voor elektrische auto’s die geen CO2 uitstoten. Het is bovendien het enige lage tarief ten opzichte van het normale bijtellingspercentage van 22% per jaar. We zetten 7 auto’s met de lage bijtelling in 2017 voor je op een rij.

Auto’s met lage bijtelling in 2017

BMW i3

De BMW i3 werd al in 2014 voor het eerst gepresenteerd. Het is een compacte auto, bedoeld voor in de stad. Het opvallende ontwerp weet de typische BMW-rijder doorgaans niet aan te spreken, waarmee de fabrikant een kans gemist lijkt te hebben. Het is desalniettemin een auto waar het merk al een aantal jaren mee rijdt, waardoor de kinderziektes eruit zijn.

BMW i3 (Bron: www.bmw.nl)

Citroën C-Zero

De Citroën C-Zero is een nieuwe elektrische auto, gepresenteerd in 2016. Het is een kleine en compacte auto van Citroën. De lage bijtelling van 4% maakt het in combinatie met de beperkte aanschafprijs een interessante auto om heel voordelig te rijden. Met een nieuwprijs van iets minder dan €22.000 is het mogelijk om deze auto al vanaf iets meer dan €30 per maand aan bijtelling te rijden.

Citroën C-Zero (Bron: www.citroen.nl)

Hyundai Ioniq


Ook de Hyundai Ioniq is een nieuwkomer. De auto is sinds 2016 beschikbaar, in twee verschillende varianten. Het gaat om een Comfort- en een Premium-uitvoering, waarmee Hyundai zich op verschillende segmenten lijkt te willen richten. De auto biedt als hatchback wat meer ruimte dan de BMW en Citroën.

Hyundai Ioniq (Bron: www.hyundai.nl)

Kia Soul

De Kia Soul bestaat sinds 2014 en rijdt wat dat betreft al een paar jaar mee. Het is een opvallend futuristische auto, vooral vanwege het gehoekte ontwerp. Het biedt een grote mate van (opberg)ruimte in de auto, maar zorgt er daarnaast voor dat het een opvallende verschijning in het straatbeeld vormt.

Kia Soul (Bron: www.kia.nl)
Nissan Leaf

De Nissan Leaf is er zelfs al sinds 2013 en behoort daarmee tot de oudsten in dit overzicht van auto’s met een lage bijtelling in 2017. De auto is ook in 2017 weer beschikbaar met 4% bijtelling. Er zijn 6 verschillende uitvoeringen beschikbaar, waarvan de 30 kWh Visia de meest recente variant vormt.

Nissan Leaf (Bron: www.nissan.nl)

Renault Zoë

De Renault Zoë is beschikbaar in een aantal verschillende uitvoeringen en vormt als 5-deurs hatchback een compacte keuze voor in de stad. De auto is wat ruimer dan de kleinste modellen, maar houdt aan de andere kant geen ruimte over.

Renault Zoë (Bron: www.renault.nl)

Tesla Model X

De Tesla Model X is de langverwachte opvolger van de populaire Model S. Het is een SUV/crossover en een daarmee beduidend grotere auto. Sterker nog, het is de grootste auto uit dit overzicht met auto’s met een lage bijtelling in 2017. Dat valt aan de andere kant helaas ook terug te zien in de prijs, de auto is in de goedkoopste uitvoering beschikbaar vanaf iets minder dan €88.000.

Tesla Model X (Bron: www.tesla.nl)

De verschillende auto’s met een lage bijtelling in 2017 zijn allemaal elektrisch. Wat vind jij van de overstap op elektriciteit en helpt de lage bijtelling van 4% per jaar je over te stappen?

Relevante zoekwoorden:  4 bijtelling auto’s 2017, 4 procent bijtelling, 4 procent bijtelling 2017, 4% bijtelling 2017, autos met 4 bijtelling 2017, autos met 4 procent bijtelling, autos met lage bijtelling 2017