Flink meer ruimte: Kia Picanto is goedkope zakelijke keuze

Kia Picanto GT-Line (bron: www.kia.com)

De Kia Picanto werd tijdens z’n introductie in 2004 nog niet door iedereen serieus genomen. Daar is met de 2017-variant echter verandering in gekomen, want inmiddels is het een interessante zakelijke keuze. Zonder een sluitende rittenregistratie of bij meer dan 500 kilometer privé per jaar hoeft de auto dankzij de lage aanschafprijs niet eens veel te kosten in de bijtelling, terwijl het een behoorlijk ruime auto geworden is met standaard 5 deuren en bovendien voldoende power in de relatief kleine motor.

Meer ruimte en standaard 5 deuren

De nieuwe Kia Picanto is ruimer dan z’n voorganger en richt zich daarmee zowel op het zakelijk gebruik als de privé mogelijkheden voor zakelijke rijders. In dat geval kan de rittenregistratie niet voorkomen dat er bijtelling betaald moet worden, al is die gelukkig relatief laag dankzij de lage aanschafprijs. De auto heeft standaard 5 deuren en biedt op die manier voldoende ruimte voor zakenrelaties of de kinderen op de achterbank.

Kia Picanto (bron: www.kia.com)

En wil je met de Picanto van Kia bovendien stoer voor de dag komen? Kies dan voor de GT-Line met dikkere bumpers en wielen die gezien mogen worden.

Kia Picanto GT-Line (bron: www.kia.com)
Lage bijtelling met voldoende power

De Kia Picanto zorgt bij het ontbreken van de rittenregistratie of meer dan 500 privékilometers per jaar gewoon voor een lage bijtelling, op basis van 22% over de lage aanschafprijs. De goedkope auto is daarmee zakelijk een interessante keuze, waar aan de andere kant een redelijk ruime auto tegenover staat. Bovendien zorgt de motor in de auto voor voldoende power, uiteraard ook dankzij het lage gewicht daarvan. Zakelijke rijders omarmen de nieuwe Kia Picanto, zowel voor het zakelijk als eventuele privé gebruik.

Wat vind jij van de nieuwe stap die Kia met deze Picanto zet?